perjantai 28. marraskuuta 2014

ást og jafnrétti


Tänä aamuna sain heti herättyäni lukea, että minun kotimaani eduskunta hyväksyi tänään lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Hymy hiipi huulille nopeammin kuin ehdin edes sisäistää koko asian, ja pääsin riemuitsemaan ihan ääneenkin, kun kämppis kirmasi keittiöön heti nähtyään Facebook-päivitykseni asiasta. Vihdoinkin! Hieman harmittaa, etten nyt voi olla Helsingissä juhlimassa tätä rakkauden ja tasa-arvon päivää, mutta toisaalta yhdenvertaisuuden mallimaaksi usein tituleerattu Islanti lienee aivan sopiva juhlapaikka sekin.

Tällä hetkellä tuntuu, että hukun hyviin uutisiin; tämän julkisen ilonaiheen lisäksi iloittavaa löytyy henkilökohtaisuuksistakin, sillä nyt on taas hieman varmempaa, että saan alkukeväästä yhden rakkaan ystävän Suomesta vieraakseni! Tänään on saanut hymyillä ihan kaikelle. Eilinen kuoron konserttikin meni hyvin, koetan laittaa videoita ja kuvia kunhan niitä käsiini saan, Sain kuulla, että olimme rikkoneet yliopiston kuoron pienempien konserttien yleisöennätyksen, joten jos joku paikalla ollut nyt Google Translaten kanssa tätä lueskelee, niin kiitos kun hilauduit paikalle! Laulaminen oli uskomattoman hauskaa, enkä malta odottaa maanantaita, kun pääsee taas julkihoilaamaan, tällä kertaa yliopistolla. Konsertin jälkeen jatkoilimme kotoisan Ölsmðjan-pubin yläkerrassa, missä laulaminen jatkui, osittain ohjattunakin, kun kuoronjohtajakin piipahti paikalla. Ilta oli täynnä loistavia keskusteluja, oivalluksia ja ideoita, ja sain taas kerran muistutuksen siitä, miten upeaa on ihmiskontakti ja ystävyys. Heräsin väsyneenä, mutta onnellisena yläkerran remontoijien ääniin, mutta ei kiinnosta, sillä tänään elämä on erityisen mahtavaa.

Tuntuu vieläkin epätodelliselta, että Suomi on viimein ottanut tämän kauan odotetun askeleen kohti tasa-arvoisempaa tulevaisuutta. Tehtävää riittää vielä (esimerkkinä aivan liian vähän tapetilla ollut translakiuudistus), mutta tämän päivän tapahtumat valavat uskoa ja toivoa sydämeen. Tästä on hyvä jatkaa, kiitos kaikille lakialoitetta puoltaneille ja Suomen kansalle, jota ilman tämä ei olisi ollut mahdollista!
Merkinnän valokuvat ovat vuoden 2013 Reykjavík Gay Pride -tapahtumasta. Mukavia muistoja sieltäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti